Vår historia

Det började redan 1963, pressens rundtur i Göteborg behövde ett nytt inslag i sina årliga festligheter och svaret blev BINGO.

Pehr Logander spelade för första gången den typ av bingo som vi i dag känner till inför tusentals åskådare och högsta vinsten var en resa och inträdesbiljett till boxningsmatchen mellan Ingemar Johansson och Brian London i Stockholm den 21 april 1963. Många kommer väl ihåg Dagens Nyheters klassiska löpsedel dagen efter: "Vakna Ingo - DU VANN!"

Utvecklingen gick snabbt, idrottsklubbar och liknande föreningar såg en chans att tjäna pengar och RING*BINGO levererade utrustning såsom bingokuponger och vinster samt bidrog med "know how" 
Snart tillkom även lotter och i och med vår uppfinning av 21-lotten sköt verksamheten igång med rekordfart. 1969 ombildades företaget till aktiebolag och idag har RING*BINGO högsta kreditvärdighet "AAA" enligt Dun & Bradstreet´s rankning.

Idag sysselsätter företaget 10 personer. Verksamheten bedrivs i våra lokaler på Färjestad i Karlstad. Egen verksamhet för service av karuseller, popcornmaskiner m.m och egen tillverkning av spel och liknande och eget tryckeri för bingokuponger och lotter. 

Pers son Lars Logander tog 1975 över företaget, fortsatte i samma anda som sin far och byggde upp  det till det inflytelserika företag det är idag.

Efter över 50 är i branschen har nu Lars Logander företaget beslutat sig för att gå i pension och överlåta Ring *Bingo AB´s verksamhet till Ring*Bingo Sweden AB.

Lars har drivit företaget på ett mycket förtjänstfullt sätt och sett till att Ring*Bingo AB i dag är en av 
Sveriges ledande aktörer inom Bingo-och tivolimaterial. Vi känner oss hedrade att få axla ansvaret för ett så välskött företag som Ring*Bingo AB 

Lars Logander kommer att finnas kvar på kontoret under en tid för att överföra all erfarenhet och 
kunskap han samlat på sig under sitt långa yrkesliv inom Ring*Bingo AB
Under en övergångsperiod kommer vi att arbeta under två företagsnamn, Ring*Bingo AB och
Ring*Bingo Sweden AB. Detta kommer givetvis inte göra någon skillnad för er kunder.

RING*BINGO är idag skandinaviens ledande företag inom sitt område och representerar ett stort antal tillverkare inom olika produktområden. Behöver ni något för tivoli, nöjespark eller förening, så kan ni med förtroende vända er till oss. Det lönar sig att handla hos RING*BINGO.
Välkommen!