ALLMÄNNA VILLKOR
Fysiska produkter
 
Ring Bingo Sweden AB 556503–7115 säljer tivoliprodukter, bingoprodukter och liknande, till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig förvaltning i Sverige. För att handla hos oss måste du vara myndig. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister enligt
General Data Protection Regulation (GDPR)

1.         Registrering av användarkonto
För att kunna genomföra ett köp måste användaren först registrera ett användarkonto. Konto behövs för det fall att kund behöver kontaktas vid t ex leveransproblem och för att kund bland annat ska kunna se historik över tidigare köp. Vid registrering av nytt användarkonto för privatperson anges för- och efternamn, personnummer, telefonnummer, e-postadress samt lösenord. Vid registrering av nytt användarkonto för företag anges företagsnamn, adress, postnummer och ort, organisationsnummer samt för- och efternamn, telefon, e-postadress till företagets kontaktperson.

I samband med varje köp ska kund ta del av och godkänna Ring Bingo Sweden AB:s Allmänna villkor – Fysiska produkter. För att handla hos Ring Bingo Sweden AB måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

1.1      Information om registrering och användning av personuppgifter hos Ring Bingo Sweden AB
Genom att beställa produkter av Ring Bingo Sweden AB medger du att Ring Bingo Sweden AB lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter.
 
Uppgifterna används av Ring Bingo Sweden AB och eventuell samarbetspartner för att
·                fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)
·                utgöra underlag för information och marknadsföring av Ring Bingo Sweden AB
 
Information och marknadsföringsmaterial med stöd av uppgifterna i registret kan överföras till dig via e-post och sms endast av Ring Bingo Sweden AB. Övriga personuppgifter används inom Ring Bingo Sweden AB för marknadsföring via post, e-post eller telefon.
Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående relation med Ring Bingo Sweden AB.
 
Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer hos Ring Bingo Sweden AB.

1.2. Inloggning via sociala medier
Observera att i det fall vi erbjuder inloggning via konton hos Google, Facebook eller Paypal för dig som har det, gäller villkoren för skydd av personuppgifter för den aktuella tjänsten för eventuell insamling av personuppgifter eller användning av cookies medan du är inloggad.
Du kan när som helst vända dig till Ring Bingo Sweden AB:s kundtjänst och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas. Det är viktigt att ändrade uppgifter snarast meddelas Ring Bingo Sweden AB.
 
Du kan när som helst skriftligen anmäla till Ring Bingo Sweden AB:s kundtjänst att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Uppgifterna kommer då att spärras för sådan användning. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv köpperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter.
 
Ring Bingo Sweden AB:s kundtjänst:
E-post: info@ringbingo.se
Telefon: +46 54 222 333 helgfria vardagar 08.00-17.00

2.         Beställning
Produkter beställs via Internet på Ring Bingo Sweden AB:s hemsida, alternativt via mail eller direktkontakt. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post info@ringbingo.se till oss, så hjälper vi dig. Under ordinarie kontorstid går det även bra att ringa till vår kundtjänst på telefonnummer +46 54 222 333. En beställning via Internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss.

3.         Priser
Gällande produktpris exklusive moms är det pris som vid tidpunkten för beställningen finns angivet på webbplatsen www.ringbingo.se. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan att avisera dessa på förhand.
 Priserna på våra varor anges i svenska kronor moms tillkommer med 25% på köpbeloppet.
Betalning sker mot faktura, förskott, Swish eller kortbetalning. Väljer du att handla mot faktura kommer en kreditprövning att ske. Om du inte blir godkänd vid kreditprövningen så blir du kontaktad via e-post och du har då möjlighet att antingen betala i förskott eller via kort.

3.1      Faktura
Vid fakturaköp erbjuder vi betalningsvillkor om 14 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstadgad påminnelseavgift med f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2 % (månadsränta) + gällande referensränta.
Vid val av faktura som betalningssätt tillkommer en faktureringsavgift med 19 kr inkl. moms.

3.2      Kortbetalning
Vi använder oss av Paypal som samarbetspartner för säkra betalningar via internet. Vi accepterar de kort som Paypal godkänner, för närvarande, VISA, Mastercard, Discover och American Express. Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade säkerhetspartner Paypal. Inga kortuppgifter lagras hos Ring Bingo Sweden AB.
 
Kund är skyldig att se till att det finns medel på kortet fram till dess att Ring Bingo Sweden AB dragit köpesumman för beställningen. Skulle täckning saknas eller betalning av annan anledning inte godkänns har Ring Bingo Sweden AB rätt att annullera beställningen eller att fakturera beloppet.
 Som kund har du skyldighet att se till att det finns pengar på ditt konto till dess Ring Bingo Sweden AB debiterat köpesumman. Om kontot inte har täckning eller om det av annan anledning inte går att debitera kontot kan någon beställning inte genomföras.

3.2.1  Avbokning vid kortbetalning
Om du har betalat med kort och något i din order avbokas av dig eller oss kommer motsvarande belopp att återföras till ditt konto, vanligtvis inom en vecka.
 
3.3      Direktbetalning
Vi accepterar direktbetalningar via Swish.
 
Vi förbehåller oss rätten att inte hantera beställningar gjorda med direktbetalning om vi anser att vi har skäl till detta. Om så är fallet kommer pengarna återbetalas och beställningen tas bort.

3.4      Förskottsbetalning
Om du har någon betalningsanmärkning och inte har möjlighet att betala med kort, så kan du välja alternativet att betala i förskott. Du kommer då efter att du klickar på Slutför köp att erhålla ett ordernummer som skall användas som referens vid betalning. Din beställning kommer att vara
vilande med detta betalsätt och kommer att hanteras så fort vi har mottagit din betalning.

4.         Leverans och avisering
Vi skickar alla inkomna beställningar med Postnord och paketen hamnar hos ditt närmaste ombud.
När varorna anländer aviseras du av Postnord till den e-postadress/mobilnummer som fanns registrerad
hos oss vid ordertillfället.

5.         Leveranstid
Beställningar som läggs innan kl.11.00 kommer att levereras från oss samma dag. Leverans till dig/ditt paketombud sker vanligtvis efterföljande dag/inom 2–3 dagar (helgfri vardag). I undantagsfall kan längre leveranstid förekomma på grund av omständigheter utom vår kontroll.

6.         Fraktkostnad
Frakt tillkommer på samtliga ordrar. Den totala fraktkostnaden räknas ut vid debitering av ordern då det framgår vad försändelsen väger, om försändelsen är skrymmande, måste levereras på pall eller om den omfattar flera kollin. Grundfrakten är för närvarande från 49 kr exkl. moms. För gods som levereras på pall debiteras 900 kr exkl. moms. Uppgifter om kostnad för andra typer av leveranser (t.ex. bud) lämnas av säljare då dessa priser varierar beroende på leveransadressen. Vid delleverans faktureras kr plus moms per kolli för de restnoterade produkterna.

7.         Ej utlösta försändelser
För ej utlösta försändelser som gått i retur debiteras en avgift om 250 kr plus moms för att täcka Ring Bingo Sweden AB:s transport- och administrationskostnader.

8.         Avbokning
Den produkt/de produkter som vi inte kan leverera restnoteras inte utan måste beställas om av dig. Om vi måste avboka något i din beställning meddelar vi dig det via e-post så fort vi själva fått informationen.

8.1      Vid fakturaköp
Om du har valt att handla mot faktura och något i din order avbokas av dig eller oss kommer givetvis detta att krediteras på fakturan, så att du endast blir fakturerad för den/de produkter som levererats till dig.

8.2      Vid kortköp
Om du har betalat med kort och något i din order avbokas av dig eller oss kommer du automatiskt att få tillbaka pengarna till ditt konto, vanligtvis inom en vecka.

8.3      Vid förskott
Om du har valt att betala i förskott och något i din order avbokas av dig eller oss kommer du givetvis endast betala för den/de produkter som faktiskt kommer att levereras till dig.

9.         Ångerrätt, reklamation och återbetalning
I enlighet med EU:s konsumenträttighetsdirektiv (2011/83/EU) har du som köpare rätt till 14 dagars ångerrätt på inköpta varor, räknat från den dagen du mottog varorna. Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnera varan/varorna.
 
Varorna skall vid nyttjande av ångerrätten sändas till:
 
Ring Bingo Sweden AB
Humlegatan 4
654 65 KARLSTAD
 
med angivande om att man önskar ångra sitt köp. Varorna får inte sändas mot postförskott. Kunden står för returfrakten.
 
För att ångerrätten skall kunna göras gällande gäller följande villkor:
·                Originalförpackningen skall vara oskadad
·                Produkten skall vara komplett, dvs. alla tillbehör måste returneras.

Ring Bingo Sweden AB förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, eller i de fall produkten har använts mer än nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, reducera det återbetalade beloppet med värdet på de saknade eller skadade delarna.
 
Återbetalning av pengar eller kreditering av en faktura sker inom 14 dagar från det att vi har mottagit returen.
 
Innan en vara returneras måste Ring Bingo Sweden AB kontaktas för erhållande av returnummer. Vid returen skall returnumret bifogas försändelsen.

10.      Om dessa villkor
Genom att markera checkboxen framför "Jag godkänner villkoren" under beställningsprocessen godkänner beställaren Ring Bingo Sweden AB:s allmänna villkor. Om du avstår från att markera checkboxen innebär detta att du tyvärr ej kan handla hos Ring Bingo Sweden AB.

11.      Cookies
På Ring Bingo Sweden AB:s webbplats används så kallade cookies. Enligt Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation skall alla som besöker en webbplats med cookies få information om:
·                att webbplatsen innehåller cookies
·                vad dessa cookies används till
·                hur cookies kan undvikas
 
På Ring Bingo Sweden AB:s hemsida används så kallade sessions cookies för att ge dig möjlighet att handla direkt på webbplatsen. Dessa cookies kommer inte att finnas kvar i din dator efter det att du lämnat webbplatsen.
 
Webbläsaren kan ställas in så att den automatiskt nekar cookies eller informerar om när en webbplats innehåller cookies. På grund av den teknik som används på denna hemsida kan du inte handla utan att tillåta cookies. Du kan emellertid klicka dig runt och titta på produkterna utan att tillåta cookies.

12.      Upphovsrätt
Innehållet på denna webbplats är upphovsrättsskyddat och tillhör Ring Bingo Sweden AB. Innehållet på denna webbplats får inte reproduceras, förändras, överföras eller lagras. Att modifiera denna webbplats är strängt förbjudet. Intrång kommer att beivras. Det är inte tillåtet att använda något innehåll från denna hemsida på något vis utan skriftligt tillstånd.

13.      Insänt material
Ring Bingo Sweden AB mottager med tacksamhet idéer, synpunkter och förslag på förbättringar. Notera dock att Ring Bingo Sweden AB förbehåller sig rätten att använda insänt material efter eget gottfinnande utan att ersättning utbetalas härför.

14.      Force Majeure
Parterna är befriade från ansvar gällande brott mot detta avtal orsakat av omständigheter utanför parts kontroll, inbegripet men inte begränsat till olyckshändelse, brand, åsknedslag, explosion, krig, upplopp, översvämning, hårt väder, arbetskonflikt (oavsett om den omfattar parts personal eller ej) eller ändrad myndighetsbestämmelse eller myndighets ingripande.
 
 
2019-02-25  Ring Bingo Sweden AB